La 23.10.2002, în Timişoara lua fiinţă o asociaţie sportivă universitară, cu denumirea Clubul de Ciclism Tibiscus. Principalul scop al fondării sale a fost de a oferi bikerilor oportunitatea de a se întâlni, organiza şi desfăşura competiţii sportive, de a avea un loc unde să poată discuta şi pune în practică dorinţele.
În acest timp scurs de la înfiinţare, Clubul a organizat 10 concursuri care au fost apreciate prin "cel mai tare concurs" sau "ce n-a mai văzut Timişoara în ultimii 30 de ani". S-a reuşit astfel un lucru cu care puţini se pot lăuda, să fie strânse fonduri de peste 1,5 miliarde lei vechi, care să asigure câştigătorilor recunoaşterea efortului de a fi primii.

Pe baza experienţei şi renumelui formate în acest timp şi, în dorinţa de a fi în continuare cei mai buni, pasul următor a fost cel de a da o şansă de afirmare şi altor sportivi, care nu-şi găsesc un loc unde să arate ceea ce ştiu.
De aceea, s-au iniţiat demersurile pentru extinderea obiectului de activitate şi includerea altor discipline şi ramuri sportive. Suportul moral a fost asigurat de aceia care au căutat Clubul de Ciclism Tibiscus şi şi-au exprimat dorinţa de a avea un colectiv unde să poată practica sporturile care le sunt dragi.

Aşa a apărut, în toamna lui 2005, Clubul Sportiv Tibiscus, continuator al activităţii Clubului de Ciclism Tibiscus. Crearea acestei asociaţii nu ne-a fost uşoară, dar, în final, rezultatul este acela care contează. Putem azi să ne mândrim că avem ce le oferi celor iubitori de mişcare.

Scopurile propuse de către membrii fondatori ai Clubului Sportiv Tibiscus sunt:

Clubul este compus din următoarele categorii de membri:

Secţia de Ciclism a Clubului Sportiv Tibiscus este continuatoarea activităţii desfăşurate de Clubul de Ciclism Tibiscus, de aceea membrii acestuia din urmă care au dorit au putut să se transfere în noua structură organizatorică. Avem înscrişi ciclişti de şosea, MTB, de downhill şi de trial.

Clubul are la acest moment peste 30 de membri ai Secţiei de Ciclism, dintre care 2 sunt legitimaţi la Federaţia Română de Ciclism având licenţă Union Cycliste Internationale.

Pentru a te număra printre membrii Clubului, trebuie să vii la sediul său, în clădirea de pe strada Lascăr Catargiu 4-6, la parter, acolo unde, miercurea între orele 18-19, vei găsi pe cineva care să te îndrume. Înscrierea se face prin completarea unei cereri, achitarea cotizaţiei anuale şi aducerea unei adeverinţe de la medicul de familie. Numai astfel te poţi alătura unui colectiv tânăr, atras de sporturile extreme şi nu numai, dornic de excursii, ieşiri, distracţie.

Între 2010 - 2012, echipa DHS Tibiscus Team a devenit echipa oficială de concurs a companiei Eurobike DHS, cel mai mare producător român de biciclete, în urma semnării unui contract de susţinere a echipei noastre de către sponsor.

Nu în ultimul rând, cei care veţi deveni membri ai Clubului Sportiv Tibiscus veţi avea ocazia de a vă face reclamă şi de a vă prezenta activitatea prin intermediul web site-ului nostru.