MTB MARATON MIERCUREA CIUC 2018
Miercurea Ciuc (HR), 12 august 2018


Un concurs de Mountain Bike care a dovedit prin edițiile anilor precedenți că are loc în calendarul de concurs a tuturor riderilor, un concurs care te provoacă de a străbate un traseu într-o zonă pitorească a Munții Ciucului, traseu ales cu măiestria si priceperea campionului nostru Kelemen Árpád.
Această competiție va încorona serialul de evenimente a Săptămânii Cicliste a municipiului Miercurea- Ciuc.
Organizatori: Asociația Siculus Alpin Club, Partener: Extreme Sport Club
Data desfășurării : 12 August 2018
Start: Centrul Municipiului Miercurea Ciuc, Piața Libertății - de unde sub escorta Poliției Rutiere vom ajunge la poalele Munții Șumuleului unde începe adevărata lupta cu înălțimile.
Trasee: 35 si 70 km
Traseele sunt astfel concepute încât ele sunt accesibile tuturor categoriilor de participanți, ciclabile 100% pentru ciclisti antrenați dar accesibile și pentru începători. Veți cățăra Munții Ciucului pe trasee pitorești, veți parcurge trasee prin păduri de brazi, fânețe alpine, vă urcăm la cota de peste 1400 de metri, dar peisajul merită tot efortul.
Ca desert la capătul traseului vă vom dirija pe pista de DH construită de riderii locali pe versanta de sud a Munții Șumuleului cu tot deliciul unei piste de DH, trambuline, slalom printre copaci, o coborâre de toată frumusețea.
Pentru concurenții, care cunosc deja treseele, vă informăm, că nu vor fi modificari majore fată de anul trecut.
Cristian Jidovu


Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: www.mtbmciuc.ro/.